Kommentator Per Andreasen fortæller om 2. runde:

 

Fremragende underholdning i 2. runde ved DM. Der blev kæmpet flot over hele linjen og vi var vidner til 5 spændende partier.


IM Mads Andersen havde de hvide brikker mod GM Allan Stig. Det blev en rolig engelsk åbning og hvid beholdt det meste af vejen en lille fordel. Stormesteren forsvarede sig godt og det lykkedes ikke Mads at få noget ud af anstrengelserne. En korrekt remis.


GM Kristiansen havde hvid mod GM Schandorff. Det blev Caro-kann og Jens serverede en specialvariant. I kommentatorlokalet mente vi at sort stod fint efter åbningen, men 9,-dxc4? var sikkert en rigtig dårlig idé. I kommentatorlokalet foreslog jeg 9,-Db6! med fin sort stilling. Efter teksttrækket måtte Schandorff aflevere en bonde og det var klart at sort var presset. Jens mistede overblikket i midtspillet og det virkede som om at Schandorff fik konsolideret stillingen. Efter partiet mente Jens at 33. Dd1? var en fejl, bedre var sikkert 33. Dc2!, og hvid har stadig fordel. Spillerne kom i stærk tidnød og de spillede sikkert begge et par unøjagtigheder. 36,-, Dg6+ kunne jeg ikke lide i kommentatorlokalet, bedre var sikkert 36,-Txh6. Schandorff mente efter partiet at jeg sikkert havde ret i den antagelse, men han havde ikke skænket trækket en tanke. Alligevel fik sort en holdbar stilling og det spændende parti ebbede ud i remis.


schandorff 2runde
GM Lars Schandorff (foto: Thomas Vestergård)


GM Sune havde de hvide brikker mod Dara, og Sune var selvfølgelig storfavorit. Det blev Kongeindisk i forhånden og jeg synes egentlig at Dara kom fint ud af åbningen. I midtspillet ofrede han en bonde for aktivitet, men der var vist ikke rigtig noget og Sune kørte sejren stensikkert hjem i Stormester stil.


sune berg_2runde
GM Sune Berg Hansen (foto: Thomas Vestergård)


IM Kyndel mod IM Ziska blev en spændende variant i siciliansk. Aagaard og jeg kunne ikke lide 16,-Dc4? Herefter har hvid uden videre et godt slutspil. Bedre var sikkert 16,-Tc8 med nogenlunde lige spil. I fortsættelsen mente jeg at 28. Kd3? var forkert, - en bedre gevinstchance var sikkert 28. Sd6+!. Hvid vinder en kvalitet og må stå klart bedst i slutspillet. Efter teksttrækket var det dog stadig sort der måtte kæmpe for remis, - og det fik han efter en lang og hård fight!


IM Mikkel Antonsen havde hvid mod GM Davor Palo. I kommentatorlokalet var vi meget imponerede over Davors 15,-Se8! Efterfølgende kunne Davor så fortælle at det hele er teori. Hvis det er tilfældet, ja så mener jeg at det er dårlig teori, - i hvert tilfælde for hvid. I det følgende blev hvid fuldstændig rullet, og Davor lavede adskillige virkeligt gode træk. 19,-e5! og 20,-Tf7! konsoliderede den sorte fordel og efter 26,-Lc5! så det helt knusende ud.

 

diagram 2rd_1


28,-, Lxf2+! var det afgørende trick og hvid er helt færdig. Davor virker til at være tilbage i topform (det synes han slet ikke selv), - men hans 2 indledende gevinster har været imponerende!


Med denne gevinst fører Davor nu turneringen alene med 2 point, og i morgen har han så de hvide brikker mod Stormesterkollega Sune, - et parti der kan vise sig meget afgørende for det senere turneringsresultat.


Stillingen efter 2. runde:
1. GM Davor Palo, Skanderborg, 2 point
2. GM Sune Berg Hansen, Helsingør, 1½ point
2. GM Jens Kristiansen, BMS Skak, 1½ point
4. IM Helgi Dam Ziska, 1 point
4. IM Mikkel Antonsen, Næstved, 1 point
4. GM Allan Stig Rasmussen, 1 point
4.GM Lars Schandorff, Hillerød, 1 point
8. IM Mads Andersen, Skanderborg, ½ point
8. IM Christian Kyndel Pedersen, ½ point
10. Dara Akdag, BMS Skak, 0 point


3. rundes program:
Dara Akdag - IM Mads Andersen
GM Allan Stig Rasmussen - GM Jens Kristiansen
GM Davor Palo - GM Sune Berg Hansen
IM Helgi Dam Ziska - IM Mikkel Antonsen
GM Lars Schandorff - IM Chr. Kyndel Pedersen 

 

Network Media Hjemmeside fra
Network Media