Kommentator Per Andreasen fortæller om 3. runde:

 

Feltets 2 yngste spillere mødtes i dag. Dara havde de hvide brikker mod IM Mads Andersen. Det blev et meget spændende parti hvor Dara havde meget fine chancer undervejs! Vi kommer ind i partiet hvor sort skal lave sit 24. træk.

 

3 runde_diagram1

 

Det blev 24.-, Kg7? og nu havde Dara chancen med 25. f6+!, Kg8 26.Te1! med meget farligt initiativ for den manglende bonde. Efter trækkene 25. Tf4, Tae8 mener jeg at begge spillere spillede forkert, idet 26.Td7? stærkt kunne besvares med det enkle 26.-, gxf5 27.gxf5, Kf6! Som jeg demonstrerede i kommentatorlokalet og sort står fremragende. I stedet spillede Mads unøjagtigt med 26,-g5? Hvor Dara igen kunne have spillet 27.f6+ med spil for bonden. I fortsættelsen gav Mads ikke flere chancer og vandt sikkert. Efter partiet kom begge spillere i kommentatorlokalet og demonstrerede partiet, hvilket var super for tilskuerne.


IM Helgi vandt med de hvide brikker over IM Antonsen. Det blev en stille og rolig spansk åbning hvor Helgi stille og roligt byggede en overvældende stilling op og afsluttede smukt med en lille kombination der straks vandt. Mikkel Antonsen spillede i det parti underligt passivt og tabte for anden dag i træk, - helt usædvanligt for den så normalt så solide spiller. Efter partiet kom Helgi i kommentatorlokalet og viste partiet!


GM Lars Schandorff havde hvid mod IM Kyndel. Der blev hurtigt byttet Dronninger og det så ud som om at sort hurtigt slap af med de værste problemer. GM Aagaard påviste i kommentatorlokalet at det ikke var så enkelt og at sort stadig havde en del problemer at slås med. Langsomt blev den hvide stilling bedre og bedre, og Stormesteren valgte et Løberslutspil som han med sikkerhed konverterede til et helt point!


Stormesteropgøret mellem Allan Stig mod Jens Kristiansen var meget spændende. Åbningen var hollandsk og man fulgte samme spor som sidste års parti mellem Schandorff og Kristiansen. Denne gang afveg Jens med 8,-Se4, men det var tydeligt at Allan havde gjort hjemmearbejdet godt, idet han i flere træk endnu spillede a tempo. I træk 16 spillede Jens c7-c6? Et var vi meget utilfreds med i kommentatorlokalet. Thomas Schou Moldt foreslog c7-c5! og de sorte brikker vågner op, - særligt da Løberen på g7, fx 17.dxc5,Da5 og sort er helt med. Efter parti fortsættelsen mente vi at hvis stod bedst, men sort kom godt med i midtspillet og stillingen var vel ca. lige. I den gensidige tidnød vandt Allan en bonde, - 38,-g5? var sikkert forkert og pludselig var det kritisk for Jens. Allan vaklede lsemt i gevinstføringen og Jens forsvarede sig sejt, den sortfeltede løber var sej. 83. -, Lh6?? Var en grov fejl, der straks tabte partiet. I stedet skulle Jens have spillet 83. -, Ld6 med gode remischancer.


allan jens_3_runde
GM Allan Stig Rasmussen – GM Jens Kristiansen (foto: Thomas Vestergård)


Topopgøret mellem Stormestrene Davor og Sune fik et (for mig) temmelig overraskende udfald. Inden partiet kunne begge spillere ved være tilfredse med remis da Davor havde de hvide brikker. Han valgte slavisk afbytningsvariant og det lugtede fælt af en meget hurtig fredsslutning. Davor afveg dog trækgentagelse og spillede midtspillet umådeligt stærkt. Jeg troede egentlig at Sune stod ok, men 20. Da4! som også foreslået af Aagaard i kommentatorlokalet var stærkt. I fortsættelsen var det svært at finde ud af hvor Sune spillede forkert, men 21,-Sxd3 var måske ikke det rigtige træk. Allerede et par træk senere var den gal, og pludselig kunne vi alle se at allerede efter:

 

3 runde_diagram2


25. Tcd1! var den hvide fordel meget stor. Hvid vinder en bonde på d5 med fortsat overlegen stilling. Sune sprællede længe, men det virkede som om at Davor spillede upåklageligt, og han vandt i sikker stil. Det er mange år siden at Sune har tabt i en dansk Landsholdsklasse! Davor har nu vundet 3 partier i overbevisende stil med sit power-skak, og han virker i uhyggelig grad som en mand der er ”back in business”! Intet er dog afgjort endnu, - der er trods alt kun spillet 3 runder og der er 6 hårde modstandere tilbage.


davor 3_runde
GM Davor Palo – alene i spidsen (foto: Thomas Vestergård)


Stillingen efter 3. runde:
1. GM Davor Palo, Skanderborg, 3 point
2. IM Helgi Dam Ziska, 2 point
2. GM Allan Stig Rasmussen, 2 point
2. GM Lars Schandorff, Hillerød, 2 point
5. GM Sune Berg Hansen, Helsingør, 1½ point
5. GM Jens Kristiansen, BMS Skak, 1½ point
5. IM Mads Andersen, Skanderborg, 1½ point
8. IM Mikkel Antonsen, Næstved, 1 point
9. IM Christian Kyndel Pedersen, ½ point
10. Dara Akdag, BMS Skak, 0 point

 

4. rundes program, start tirsdag kl. 13.00:
IM Mads Andersen – GM Davor Palo
GM Allan Stig Rasmussen – Dara Akdag
IM Mikkel Antonsen – GM Lars Schandorff
GM Sune Berg Hansen - IM Helgi Dam Ziska
GM Jens Kristiansen - IM Christian Kyndel Pedersen

 

Network Media Hjemmeside fra
Network Media