Kommentator Per Andreasen skriver om næstsidste runde:


Igen en super god kamprunde.


IM Mads havde hvid mod IM Mikkel. Mads brugte Kramniks nyhed fra forleden dag i dennes parti mod Carlsen, nemlig 11. Dc2. Sort ofrede en bonde og fik et stærkt initiativ. Det var dog sikkert forkert at ofre Løberen på a6, idet hvid havde det gode forsvarstræk22. Df1 som foreslået af Jes Harholm i kommentatorlokalet. Efter partiet fortalte Mads mig at 26. Se4? var et elendigt træk, straks afgørende var 26.Te1! Mikkel vandt herefter officeren tilbage, og man kom ud i et tårnslutspil hvor Mads havde en bonde mere. Det konverterede han til et sikkert 1 tal. Det var en meget kærkommen sejr til Mads, som ret beset ikke har haft en god turnering. Trods alt skal vi dog huske på, at vi ikke hver gang kan forvente en stormesternorm!


Verdensmesteren mødte Danmarksmesteren. Jens havde skiftet til 1. d4! og det lykkedes ham at få en rigtig god stilling ud af åbningen. Han ofrede en officer og til gengæld fik han et par bønder og et meget farligt initiativ. I kommentatorlokalet fandt vi alle mulige tricks som vandt for Jens, men Sunes stilling var naturligvis ikke uden muligheder. Op mod tidnøden spillede Sune forkert i en fuldstændig uklar stilling. Det var klart at 31. -, Dd5 var en meget stor fejl som tabte partiet, men stillingen var uanset meget vanskelig at spille i praksis for Sune. Derfor var det alligevel en meget stor overraskelse at Sune tabte endnu et parti, medens det omvendt var et kærkomment comeback for den gamle mester efter 5 tab i træk! Efterfølgende kom Jens i kommentatorlokalet og fortalte om partiet.


jens k_6_runde
GM Jens Kristiansen – fint comeback i turneringen (foto: Thomas Vestergård)


Dara havde hvid mod GM Schandorff, og vi syntes egentlig at Dara kom godt fra åbningen. Man kom hurtigt i midtspil og her viste Stormesteren sin styrke. Dara blev presset tilbage og Schandorff afsluttede et godt parti med en lille kombi som straks vandt.


Topopgøret var mellem GM Davor Palo og IM Helgi Dam Ziska. Som vi så det spillede Davor et fremragende parti! Undervejs synes vi selv at vi havde en masse gode analyser, men efter partiet kom Davor i kommentatorlokalet og viste os hvordan det virkelig skulle gøres.

davor 8rd

GM Davor Palo - fører med 1 point (foto: Thomas Vestergård)


Han gennemgik partiet på sin stille og rolige facon, og han virkede totalt overbevisende og han gjorde det allerbedste indtryk både på og uden for brættet. Davor fortalte meget om åbningen og om sine forberedelser, og jeg lærte en masse, det er jeg sikker på at vi var mange der gjorde.

 

 

analyse davor
Davor Palo i kommentatorsalen (foto: Thomas Larsen)

 

Åbningen gik fra Kongeindisk over i Ben Oni. Vi mente at 19,-Sc4 ikke var godt, bedre var sikkert 19,-b4. Efter teksttrækket mente vi at hvid uden videre stod bedst efter 20.Lxc4,bxc4:


8 runde_diagram1a
21.e5! Resten af partiet lignede ren udspilning, og sluttrækket var meget smukt:
 

8 runde_diagram1

 

36.Sc5! og sort opgav.

 

Efter dette tab kan den meget sympatiske færing ikke længere nå GM normen på 6½ point og DM titlen er heller ikke længere sandsynlig. Alligevel kom Helgi efter dette tab i kommentatorlokalet, og alene det viser hans store format!


Dagens sidste parti var mellem klubkammeraterne fra Jetsmark. GM Allan var hvid mod IM Christian. Vi nåede ikke at kigge så meget på dette parti, men vi så at Allan sikkert havde lidt fordel i midtspillet. Han fik løberparret og en fribonde på b-linjen. Sort vandt til gengæld en bonde, men det tilbageværende materiale var begrænset. Først efter en lang og sej kamp på næsten 7 timer viste Løberparret sig overlegne og Allan vandt i smuk stil!

 

 

Stillingen efter 8. runde:

1. GM Davor Palo, Skanderborg, 6 point

2. IM Helgi Dam Ziska, 5 point
2. GM Lars Schandorff, Hillerød, 5 point

2. GM Allan Stig Rasmussen, 5 point

5. GM Sune Berg Hansen, Helsingør, 4 point
5. IM Mads Andersen, Skanderborg, 4 point

7. IM Mikkel Antonsen, Næstved, 3½ point

8. IM Christian Kyndel Pedersen, 3 point
9. GM Jens Kristiansen, BMS Skak, 2½ point

10. Dara Akdag, BMS Skak, 2 point

 

Sidste rundes program, start kl. 12.00:
IM Helgi Dam Ziska - GM Jens Kristiansen
GM Lars Schandorff - GM Davor Palo
IM Christian Kyndel Pedersen - Dara Akdag
IM Mikkel Antonsen - GM Allan Stig Rasmussen
GM Sune Berg Hansen - IM Mads Andersen

 

Network Media Hjemmeside fra
Network Media