Sponsorer

 Annonce for Dansk Skaksalg ApS
Annonce for Dansk Skaksalg ApS

 

Velkommen til DM i skak 2017 i Rebild.


1. runde

IM Antonsen havde hvid mod FM Sylvan. 12,-Lg4 virkede tvivlsomt, selvom vi i kommentatorlokalet fandt flere gode ideer for sort. Antonsen spillede midtspillet meget flot, og det virkede som om, at Sylvan blev helt udspillet! En meget flot og energisk sejr til Antonsen.

 

Klubkammeraterne fra Skolerne/Århus, IM Bjørn Ochsner mod IM Karsten Rasmussen blev remis efter hård kamp hvor alt blev byttet. Efter åbningen mente vi at sort stod lidt bedre, men det var sikkert ret lige hele vejen. ½-½

 

IM Jacob Carstensen havde de hvide brikker mod den nyudnævnte IM og debutant i Landsholdsklassen Jesper Thybo. Det blev en Grünfeld indisk åbning, og hvid fik en glimrende stilling. 24.Ta5! var vældig smart, og sort var i defensiven. 26.Dd1!? var måske ikke det bedste, vi kiggede på 26.Tb2! for at omplacere Springeren til c3. 31.Dxd6?? var en kæmpefejl og en rigtig dum måde at tabe partiet på. En glimrende debut til debutanten!

 

IM Igor Teplyi havde hvid mod GM Allan Stig. Allan stillede sig sikkert med passivt op, men uden svækkelser overhovedet i stillingen. Det er svært at sige hvor Igor spillede forkert, men op mod tidnøden tabte han en bonde. Allan viste Stormesterlig superteknik og vandt en stensikker sejr. Igor måtte denne gang finde sig i et af sine sjældne nederlag.

 

Lokalopgøret mellem klubkammeraterne fra Skanderborg Skakklub blev en omskiftelig affære. Den regerende Danmarksmester, Stormester Mads Andersen havde hvid mod IM Mads Hansen. Hansen kom fint fra start og fik meget aktivt spil trods en lidt dårligere struktur. Han vandt en bonde, men danmarksmesteren havde modspil på grund af en bedre officersstilling i midtspillet. 33,-Lxc5? var en meget dårlig beslutning, og herefter havde hvid et meget bedre slutspil. I stedet det enkle 33,-Kf7! med ca. en lige stilling mente vi i kommentatorlokalet. 36,-h6? var også under kraftig mistanke, og herefter tror jeg at den sorte stilling er tabt. Danmarksmesteren vandt da også uden problemer.

Network Media Hjemmeside fra
Network Media