Sponsorer

 Annonce for Dansk Skaksalg ApS
Annonce for Dansk Skaksalg ApS

 

Per Andreasens referat fra 2. runde.
Igen i dag fik vi en fantastisk kamprunde. Fra min plads så det således ud:
FM Sylvan havde hvid mod IM Mads Hansen, og det blev Marshall angrebet i spansk. Sort fik en fin stilling og hvid fandt anledning til at ofre en kvalitet. Han fik ikke nok for kvaliteten, og sort forbedrede systematisk sin stilling, for til sidst at ofre kvaliteten tilbage på e3 til gengæld for et helt afgørende angreb. Et fint parti af Mads Hansen.
IM Thybo spillede igen i dag et fint parti, og IM Teplyi måtte finde mange gode træk for at holde balancen. Thybo ofrede en bonde i åbningen, men til gengæld fik han en pæn overvægt i centrum, og efter 14.d5! troede vi mest på den hvide stilling. I analyserne fandt vi næsten kun hvid fordel hele vejen. Efter partiet kom Thybo i kommentatorlokalet. Han forklarede os at han også mente at han stod klart bedst, men at 19,-!? Ikke var det bedste. 19.Dxc4! med fortsat fordel. Det ser rigtigt ud. ½-½
IM Antonsen vandt igen i dag i fin stil over IM Carstensen. Antonsen valgte en flad variant der gav et lidt bedre slutspil, og som jeg så det blev Carstensen fuldstændig udspillet. Antonsen har nu 2 points, og ligger super godt til i turneringen.
GM Mads Andersen hvad de sorte mod IM Karsten Rasmussen. Det blev en rolig åbning, og hvid fik ingenting, det var absolut lige det meste af vejen. Hen i slutspillet fik Stormesteren en lille smule fordel, og i tidnøden fik Karsten ikke spillet det rigtigt, og pludselig var springer slutspillet tabt for hvid. Det er anden dag i træk at Danmarksmesteren ikke får noget som helst ud af åbningen, for derefter blot at udspille sin modstander. Mads viste os partiet i kommentatorlokalet, super duper. Mads blev jo Danmarksmester sidste år. Dengang havde han ½ af 2, - denne gang har han 2/2….
Også Stormester Allan Stig og IM Bjørn kom i kommentatorlokalet efter partiet, og de gav os underholdning for alle pengene med mange hårrejsende og spændende varianter. Partiet startede roligt med Catalansk som udviklede sig til en slags Tarrasch, hvor sort har den isolerede bonde på d5. Det var rimeligt klart at hvid stod lidt bedre i midtspillet, og efter hånden blev fordelen større og større indtil Allan med en lille kombi afgjorde partiet.
Der er nu lagt op til et meget vigtigt parti i morgen, hvor de 2 Stormestre møder hinanden.
Tak til spillerne i Landsholdsklassen, som villigt møder op i kommentatorlokalet efter partiet, og dermed sikrer både kvalitet og underholdning for publikum.

Network Media Hjemmeside fra
Network Media