Sponsorer

 Annonce for Dansk Skaksalg ApS
Annonce for Dansk Skaksalg ApS

 

Fredag aften stillede 71 spillere op til årets DM i Lyn - og lidt over 500 partier og 5 timer senere kunne vinderen afsløres.

 

Efter indledende runder og mellem runder stod finalisterne klar. Lodtrækninden magede det således at i den ene semifinale mødtes Jacob Carstensen og Allan Holst, i den anden var Allan Stig Rasmussen og Rasmus Thøgersen.

 

I semifinalerne og finalen blev der spillet bedst af 2 + evt. armageddon parti.

 

Det blev do ikke nødvendigt md sidste og afgørende parti i nogle af semifinalerne, i det både Allan Stig Rasmussen og Allan Holst vandt 2-0 - det sidste nok overraskende for mange af tilskuerne.

 

Finalen stod dermed mellem Allan og Allan. Det første parti blev vundet af Allan Holst og der var dermed lagt pres på stormesteren i det andet parti. Det lykkedes dog Allan Stig at vinde det og vi måtte ud i Armaggedon.

 

Allan Stig trak hvid og skulle dermed vinde partiet, men med et minut mere end sort. Efter 17. træk kiksede Allan Holst, og det kostede en bonde og springergaffel med kvalitetsgevinst. Senere var det dog Allan Stig der overså en gaffel og han valgte at give dronning og bonde for 2 tårne.

 

Begge spillere havde dog brugt en del tid på at få det bedste ud af deres fejl, og partiet gik derfor fuld fart hen over stok og sten - med svingende kvalitet.

 

lyndm

 

Sluttelig fik Allan Stig dog ført en bonde i forvandling og Allan Holst opgav.

 

Dermed forsvarede Allan Stig Rasmussen sin DM titel fra sidste år - Tillykke.

 

Der blev vist live fra de 2 bedste mellemgrupper og resten af vejen - som altid med stor sikkerhed når Kasper Jerwiarz er ved roret.

Network Media Hjemmeside fra
Network Media