Sponsorer

 Annonce for Dansk Skaksalg ApS
Annonce for Dansk Skaksalg ApS

 

 

IM Igor mod IM Mads H. blev remis. I kommentatorlokalet kritiserede jeg ellers 8,-b6?!, men det er ikke sikkert at det er så dårligt. I fortsættelsen fik sort nemlig udlignet spillet, og op mod tidnøden fik han en lille fordel. Alle brikkerne blev dog byttet, og det opståede tårnslutspil var klart remis ½-½
IM Carstensen havde hvid mod IM Karsten Rasmussen. Det blev Caro-kann, den ofte spillede struktur, hvor hvid har en isoleret d-bonde til gengæld for et frit officersspil og angrebschancer. Det så ud som om, at Karsten spillede det godt og i den begyndende tidnød ofrede Carstensen en kvalitet, måske overså han den! Det var ikke nok, og Karsten vandt i fin stil. 0-1
FM Sylvan spillede næsten den samme struktur mod IM Thybo. I overgangen fra midtspillet til slutspillet spillede Sylvan ikke det bedste, og han pådrog sig mange dårlige bønder. I tidnøden i træk 40 havde Sylvan en god mulighed, nemlig 40. Tf4+ (som foreslået af IM Mads Hansen i kommentatorlokalet), idet sort jo ikke kan stille Springeren imellem på f5 på grund af 41.Txf5! Da Sylvan missede dette blev han udspillet, og Jesper Thybo vandt sikkert.
GM Mads havde de sorte brikker mod en (indtil nu) godt spillende IM Bjørn Ochsner. Bjørn lavede dog en meget stor fejl i åbningen, 9.Lf4?? taber en glat officer, og selvom Bjørn forsøgte at mudre vandene, ja så vandt Danmarksmesteren stensikkert partiet.
IM Mikkel havde hvid mod GM Allan Stig. Allan ofrede smart en bonde i åbningen, og for denne fik han et mægtigt spil. Omkring træk 24-25 troede jeg at partiet nærmede sig sin afslutning, alt så ud til at vinde for Stormesteren. 10 træk senere var hvid i hvert tilfælde helt færdig, men på mirakuløs måde lykkedes det Mikkel at holde sig inde i partiet, og pludselig var det ikke helt sikkert at slutspillet var tabt. Allan havde dog stadig fordel hele vejen, og til sidst lykkedes det ham at vinde.
Det betyder at Mads Andersen fører gruppen inden sidste runde med 6½ points, med Allan Stig i hælene med 6 points. De har begge hvid i sidste runde. Ved ligestilling er der omkamp mandag.
I morgen søndag spilles sidste runde kl. 1200, min kommentering starter kl. 1245.
Per Andreasen.

Network Media Hjemmeside fra
Network Media