Sponsorer

 

Svendborg KommuneRevisionsFirmaet Edelbo

Sport Event Fyn

Dansk Skaksalg

3. Hovedkreds

 

Kommentator Per Andreasen skriver om Landsholdsklassens 3. runde.

 

Bjørn havde hvid mod Nikolaj, og det så overbevisende ud som det kom. Vi var ikke begejstrede for 10.h4, men Bjørn fandt et interessant koncept med at bytte Løberen på f6 og spille g4. Det skar lige igennem, og vi fandt ikke ud af, hvor Nikolaj kunne have forbedret sit spil.

Jonas mod Rasmus blev turneringens første ”stormesterremis” ved trækgentagelse. Begge kunne være gået ud af trækgentagelsen, men Jonas var utilfreds med at han ikke havde fået nogen fordel med de hvide brikker, og Rasmus var tilfreds med remis med de sorte. Fair nok. Det havde så den fordel, at begge spillere brugte de næste par timer i kommentatorlokalet, hvorved kvaliteten blev hævet betragteligt!

Stormesteren vandt for 3 dag i træk, men ikke uden problemer. Det blev Katalansk og IM Mads Hansen spillede det godt. Allan viste os partiet i kommentatorlokalet, og det var meget spændende. Allan mente selv at han lavede flere unøjagtigheder, og da Mads spillede godt, så var det ved at gå galt. Allan mente, at Mads i træk 27 skulle have spillet Springeren tilbage til f8, (diagram nedenfor) og hvid har ikke nok spil for bonden.
Diagram-3runde3

I stedet fulgte 27,-Kh7 28.Ta7,S7-b6 29.Sc5 (diagram nedenfor).
Diagram-3runde

29, -Tb2?? 30.Lc1! og hvid vinder pludselig let, da Tårnet er fanget. Der er en led skak på e4. Det rigtige havde været 29,-Ta3 30.Tb7 og stillingen er uklar. Sort har en bonde mere, men hvid har angrebschancer mod den sorte Konge.

Martin Percivaldi vandt i fin stil over Poul Rewitz. Undervejs troede vi egentlig at Poul stod godt, men 23,-Lxf3 var under kraftig mistanke for at være dårligt. Bedre var sikkert Jonas Bjerres forslag 23,-Ted8 24.Lxc6,Txc6 25.Tcf3,Te6! med lige spil. Det så ikke ud som om at Poul fik chancer i slutspillet, - Martin spillede det nøjagtigt.

Vi brugte mest tid på partiet mellem Mikkel Antonsen som hvid mod Jesper Thybo. Jeg tror at Mikkel stod til gevinst efter åbningen. Omkring trækkene 18-20 så det helt håbløst ud for Jesper. 19.Sc7+? var under mistanke for ikke at være det bedste. Efter 19,-Kd7! holdt sort liv i partiet selv om han stadig stod skidt. 19.La3! (diagram nedenfor) i stedet for ser knusende ud.
Diagram-3runde2

Sort har ingen fornuftige træk, hvid truer jo alt muligt fælt. I fortsættelsen spillede hvid ikke de bedste træk, og sort forsvarede sig fortræffeligt. Slutspillet så lige ud, men hvid fortsatte med unøjagtige træk og Jesper vandt til sidst med de sorte brikker. Et bittert nederlag for Mikkel, medens Jesper pludselig er tilbage i turneringen.

Network Media Hjemmeside fra
Network Media