Sponsorer

 

Svendborg KommuneRevisionsFirmaet Edelbo

Sport Event Fyn

Dansk Skaksalg

3. Hovedkreds

 

Kommentator Per Andreasen skriver om Landsholdsklassens 4. runde.

 

Endnu en fantastisk kampdag i Landsholdsklassen med 5 sejre, heraf 4 sorte!


Først færdig var Thybo der med de hvide brikker vandt over Percivaldi. Sort stillede sig aggressivt op, men 14,-e4 tror jeg var forkert der skulle vist slås på d4. 16.a4! var nærmest afgørende, vi fandt intet godt og det gjorde Martin Percivaldi heller ikke. En stensikker sejr til Jesper Thybo.


Mikkel Antonsen vandt med de sorte brikker over Rasmus Skytte. Man spillede en lang teorivariant, men 18. Te1?! var under mistanke. Jeg foreslog 18.De2 med en lille hvid fordel. I fortsættelsen spillede Mikkel kraftfuldt og vandt sikkert.


Poul Rewitz vandt meget overraskende og IM Mads Hansen, oven i købet med de sorte brikker. Mads spillede formentlig forkert i den franske åbning og Poul fik godt spil for den ofrede bonde. Den meget indviklede stilling mundede ud i et Tårn slutspil, og her er Poul som bekendt ekspert. Det så lige ud, men med flere fine træk fik Poul tilranet sig initiativet og vandt i fin stil. Efterfølgende viste Poul os de mange interessante varianter i kommentatorlokalet.


Topopgøret mellem Allan og Bjørn blev meget spændende, og for os i kommentatorlokalet var det næsten alt for kompliceret. Allan gik ”all in” i åbningen og spillede en lang computervariant med nyheden 12.h4, og alt dette fortalte Bjørn, da han efterfølgende gennemgik partiet med os. 12.0-0-0 var det træk der tidligere er blevet spillet i denne stilling. Begge spillere blitzede videre med trækkene og først efter 19.0-0 tænkte Bjørn længe. Han slog på f5 og Allan slog igen, også efter lang betænkningstid. Allan gik til angreb og Bjørn spillede ”only moves”. Da han først fik Dronningen på f6 og Kongen på g7 så det ud som om at Bjørn havde styr på stillingen. Allans 30.Tf3? var en tabende fejl, men som Bjørn viste i kommentatorlokalet, så havde han vist styr på det. Med sejren fører Bjørn nu klassen, men alle har 5 svære runder igen, så intet er naturligvis afgjort.


Dagens sidst afgjorte parti var Jonas Bjerres sejr over Nikolaj Borge. Der blev hurtigt byttet en del brikker, og man kom ind i et slutspil, hvor vi mente, at Jonas med de sorte brikker stod marginalt bedre. Jonas spillede slutspillet super godt, men vi var ikke sikre på om det kunne vinde. Efter 49 træk fremkom følgende stilling (diagram nedenfor), - sort har lige spillet 49,-Ke4-f3.

Diagram-4runde

 

Her spillede Nikolaj 50.Sd3,Kg2 51.Ke3? og det tabte. Bedre var 51.Sf4+ og sort han ikke slå på h2, da hvid så spiller 52.Kd3! med remis. Hvid går op og tager begge de sorte bønder med Kongen. Jonas må derfor i træk 51 spille sin Konge tilbage til f3 og Nikolaj kan så igen stille sin Springer på d3. Derfor 52,-Lf5! ser godt ud, jeg tror ikke at hvid kan holde stillingen.

Network Media Hjemmeside fra
Network Media