Sponsorer

 

Svendborg KommuneRevisionsFirmaet Edelbo

Sport Event Fyn

Dansk Skaksalg

3. Hovedkreds

 

Kommentator Mads Boe skriver om Landsholdsklassens 6. runde.

 

Da chefkommentator FM Per Andreasen var i Viborg for at fejre hans mors 90 års fødselsdag, havde jeg fået æren af at overtage kommenteringen af dagens runde. Runden blev som alle tidligere runder præget af spændende kampskak, og der var god underholdning til de mange tilskuere der havde valgt at kigge forbi kommentatorrummet på en kold og snefyldt dag sidst i marts.

 

Dagens mest spændende parti var mellem Bjørn Møller Ochsner og det 13-årige stortalent Jonas Bjerre. I en nimzoindier fik Bjørn en mere behagelig stilling, hvor han pressede to svage bønder på dronningfløjen. Bjørn vandt en bonde, men det gav Jonas farligt angreb mod Bjørns konge og i tidnøden var chancen der pludselig i træk 39:

 

Diagram-6runde

 

Havde Jonas her spillet Txg3+! (foreslået af Jens Hartung i kommentatorrummet) havde sejren været hjemme, da 40.fxg3,f2+ 41.Kf1,Tf6! vinder. Ikke let at finde med meget kort tid på uret i en højintens stilling. Bagefter red Bjørn stormen af, byttede dronningerne og vandt tårnslutspillet.

 

IM Nikolaj Borge spillede afbytningsvarianten i fransk mod IM Martin Percivaldi, hvilket normalt går for at føre til lidt kedelige og helt lige stillinger. Men ikke i den variant, som begge spillere vist havde kigget på hjemmefra. 10.Dxa4 var unøjagtigt, da man normalvis rokerer. Martins svar med De7+ efterfulgt af Lc5 gav ham en lille fordel. I springerslutspillet endte det med at blive et stort problem for Nikolaj, at hans konge var meget langt væk centrum af brættet.

 

IM Mads Hansen fik hurtigt en god stilling med hvid i dragevarianten i siciliansk mod IM Jesper Søndergaard Thybo, hvor de første 20 træk var teori, og blev blitzet afsted. Vi så flere lovende fortsættelser for Mads undervejs, men ud af det blå fik Jesper muligheden for at vinde en bonde med Sxf3! i træk 27, hvorefter at Kd5! truer to officerer. I kommentatorrummet prøvede vi efter at Jesper trak Sf5 at finde noget for hvid, da vi jo ikke mente de begge kunne overse dette træk! Efter partiet sagde Jesper at han havde haft alt for travlt med at forsvare sig, så han slet ikke tænkte i den slags baner! Da Jesper fik aktiveret tårnet i g-linien var nok modspil til de blev enige om remis.

 

GM Allan Stig Rasmussen blev med hvis udsat for et bondeangreb på kongefløjen i italiensk mod IM Mikkel Antonsen, men bondefremstødene gav også flere svage felter, som Allan satte sig på. Undervejs kunne Allan have vundet dronningen for tårn og springer, men valgte en anden fortsættelse, der også var rigtig god. I tidnøden fik Mikkel dog modspil, da hans dronning trængte ind på anden række. Slutspillet var lidt bedre for Allan, men Mikkel forsvarede sig godt. Remis.

 

IM Rasmus Skytte fik en behagelig stilling i Grünfeld mod FM Poul Rewitz, hvor han spillede en bivariant med Lg5. I kommentatorrummet synes vi længe han stod bedst, men en hvid springer der var endt nede på c7 kom i problemer. Rasmus fik 3 bønder for springeren, og stillingen var stadig uklar, da han i tidnød tillod at strukturen på hans merbønder blev ødelagt. Herefter var partiet tabt.

 

Network Media Hjemmeside fra
Network Media