Sponsorer

 

Svendborg KommuneRevisionsFirmaet Edelbo

Sport Event Fyn

Dansk Skaksalg

3. Hovedkreds

 

Kommentator Per Andreasen skriver om Landsholdsklassens 9. runde.

 

Martin Percivaldi – Jonas Bjerre blev remis inden vi havde stillet brikkerne op i kommentatorlokalet. Begge spillere kom i kommentatorlokalet og forklarede, hvorfor det var en lang teorivariant man havde spillet. Jeg kendte lidt af det, men slet ikke det hele. Meget interessant var det det hele.


Mikkel Antonsen – Mads Hansen svingede lidt frem og tilbage. I midtspillet mente vi at hvid havde fordel, særligt da sort måtte trække sin Springer tilbage til h6, men det var måske ikke så slemt. I overgangen til slutspillet så det ret lige ud, men Mikkel pressede alt for hårdt og Mads vandt let.


Rasmus Skytte mod Nikolaj Borge var et fuldstændig vildt parti. Efterfølgende kom Nikolaj i kommentatorlokalet og viste mange spændende varianter. Nikolaj kastede alle brikker i angrebet mod den hvide Konge, og det så farligt ud. Det var slet ikke sikkert at det var korrekt spillet, men det aggressive spil lønnede sig denne gang, da Rasmus ikke fandt det bedste forsvar i tidnøden. Totalt underholdende var det.


Den nye Danmarksmester vandt et utroligt indviklet parti mod Poul Rewitz. Sort fik hurtigt et bekvemt slutspil, men 13,-Lg7?! var under mistanke. Det simple 13,-h6! sikrer sort fordel. I fortsættelsen var der mange brikker i slag på begge sider, og i kommentatorlokalet havde vi svært ved at finde ud af, hvem der stod bedst. Vi hældte dog mest til sort, - og det var også det indtryk vi fik, da begge spillere efterfølgende viste partiet i kommentatorlokalet, men varianterne var selvfølgelig usikre, og det kan godt være, at hvid på et tidspunkt havde ”et eller andet”!


Sidst færdige parti var opgøret mellem klubkammeraterne fra Jetsmark, IM Jesper Thybo mod GM Allan Stig. Modtaget Dronninggambit og et hurtigt og meget lige slutspil. Hvid fik dog en deplaceret Springer på a5, og Stormesteren pressede på for at vinde. Det lykkedes ikke, - remis.


Dermed sikrede Jesper Thybo sig 2-3 pladsen sammen med Jonas Bjerre med 6 point af 9 mulige. Turneringen vil blive husket for en fantastisk kampgejst med mange utroligt spændende og komplicerede partier, for Jonas Bjerres tredje og sidste IM norm og sidst med ikke mindst med et meget fortjent danmarksmesterskab til Bjørn Møller Ochsner med den fantastiske score 8 point af 9 mulige, det mest suveræne mesterskab i nyere tid.

 

logo2018

Network Media Hjemmeside fra
Network Media